Uitgebreide productlijn van Nitta: Nieuwe PU-transportbanden voor voedselverwerking en transport-toepassingen – Nu meer dan 3 meter breed

Alkmaar, september 2019. Nitta heeft haar productlijnen van PU-transportbanden uitgebreid. Deze PU-banden zijn zeer flexibel, eenvoudig te reinigen en beschikken over een zeer lange levens¬duur. Dankzij een unieke nieuwe productiemachine kan Nitta nu een grotere keuze aan PU transportbanden op 3 meter breed aanbieden. De PU-transportbanden zijn bijzonder geschikt voor de voedselverwerkende industrie, zoals in bakkerijen, bij de productie van snoep en chocolade, maar ook voor intern transport in de recycling, logistiek en voor agrarische toepassingen.

Bij het transport van voedingsproducten speelt hygiëne een zeer belangrijke rol. Het band¬ma¬teriaal moet chemisch bestand zijn en tevens geschikt zijn om golfranden en meenemers op aan te brengen. De thermoplastische polyurethaan is bijzonder goed bestand tegen vet, oliën en chemicaliën. Bovendien beschikken de nieuwe PU-banden over een hogere slijtvast¬heid en een lagere wrijvingscoëfficiënt. Dit is met name gewenst bij toepassingen waarbij accumulatie van producten op de band kan optreden. Bij de selectie van het bandmateriaal is de kleur belangrijk: het voedselproduct moet duidelijk verschillen van het band¬materiaal om moge¬lijke vervuiling te detecteren. Nitta levert PU-banden, die voldoen aan FDA en EU-normen in een witte, blauwe en transparante deklaag.

De deklaag van de nieuwe PU-banden wordt door speciale kalandertechnieken geperst en gehomogeniseerd. Dit resulteert in een constante en compacte structuur. De homogene structuur vormt een aanzienlijk voordeel bij het gebruik, omdat er minder vervuiling optreedt en omdat het bandoppervlak eenvoudiger te reinigen is. Dit reduceert machinestilstand bij de eindgebruiker.

Met de nieuwe productiemachine kunnen nu ook dunnere PU-banden worden vervaardigd, wat tot voordeel heeft dat de banden over mesovergangen van een nog kleinere diameter kunnen lopen. Voor eenlaags transportbanden, kan die diameter zelfs tot 4 mm worden teruggebracht. Deze dunnere banden zijn flexibeler, heb¬ben een gunstigere kracht-rekverhouding, en de betere hechting verhindert de dela¬minatie van de lagen. Eindloos maken is ook eenvoudiger met dit materiaal te realiseren.

“Voor PU-banden bestaat er een groeiende afzetmarkt” merkt Piet Vrieling op. Vrieling is Tech¬nisch Sales Manager bij Nitta in Alkmaar. “Dit komt vooral door de trend om ma¬te¬rialen toe te passen die minder chloride en weekmakers bevatten. Bovendien is er een trend naar lichtere constructies met kleinere roldiameters in voedselverwerking evenals in de logistiek- en magazijndistributie.”

Nitta heeft twee dochterondernemingen in Europa: Nitta Corporation of Holland B.V. in Alkmaar, en Nitta Industries Europe GmbH, gevestigd in Düsseldorf, Duitsland. In Alkmaar produceert Nitta transportbanden van hoge kwaliteit met een grote keuze aan profielen, deklaag materialen en weefselsamenstellingen met verschillende breedtestabiliteit. Deze worden wereldwijd geleverd. Bij Nitta in Duitsland ligt de focus op aandrijfriemen die in het confectie¬centrum in Altenstadt, dichtbij Frankfurt, op klantspecificaties beschikbaar zijn en worden verwerkt.

Beide ondernemingen maken deel uit van Nitta Corporation, gevestigd in Osaka, Japan. Nitta Corporation is een wereldwijd opererende producent en de eerste Japanse fabrikant van drijfriemen. Al snel na de oprichting in 1885 werd de productportfolio uitgebreid. Vandaag de dag is Nitta een vooraanstaande fabrikant en leverancier van trans¬port¬banden, drijfriemen en een breed scala aan andere industriële producten. Nitta producten worden in allerlei bedrijfstakken gebruikt, zoals in de voedingsmiddelen¬industrie, logistiek, intern transport, landbouw, papierverwerkende industrie, de textielindustrie en diverse andere.Nitta is vertegenwoordigd op de volgende beurzen:
FachPack 2019, 24 tot 26 september 2019, Nuremberg, Duitsland: Hal 3 stand 623
Parcel+Post Expo 2019, 1 tot 3 oktober 2019, RAI Amsterdam: Hal 8 stand 960Ondernemingsinformatie:
Nitta heeft twee dochterondernemingen in Europa: Nitta Corporation of Holland B.V. in Alkmaar, en Nitta Industries Europe GmbH gevestigd in Düsseldorf, Duitsland. In Alkmaar produceert Nitta transportbanden van hoge kwaliteit met een brede portfolio aan profielen, deklaag materialen en weefselsamenstellingen met verschillende breedtestabiliteit. In Duitsland ligt bij Nitta de nadruk op de levering van aandrijfriemen die in het confectie¬centrum in Altenstadt, dichtbij Frankfurt, op klantspecificaties worden gemaakt en opgeslagen. Beide ondernemingen maken deel uit van de Nitta Corporation, gevestigd in Osaka, Japan. Nitta is een wereldwijd opererende producent en de eerste Japanse fabrikant van vlakke aandrijfriemen voor kracht¬overbrenging. Al snel na de oprichting in 1885 werd de productportfolio uitgebreid. Vandaag de dag is Nitta een vooraanstaande fabrikant van trans¬port¬banden, drijfriemen en een breed scala aan andere industriële producten. Nitta producten worden in allerlei bedrijfstakken gebruikt, zoals in de voedingsmiddelenindustrie, logistiek, intern transport, landbouw, papier¬verwer¬ken¬de industrie, in de textielbedrijfstak en diverse andere.Contact:
Nitta Corporation of Holland B.V.
Berenkoog 25
1822 BH Alkmaar, Nederland
Tel: +31 (0)72 562 22 34
E-Mail: sales@nitta.nl
Internet: www.nitta.nl

Perscontact:
TPR International
Christiane Tupac-Yupanqui
Postfach 11 40
82133 Olching, Duitsland
Tel.: +49 8142 44 82 301
E-Mail: c.tupac@tradepressrelations.com
Internet: www.tradepressrelations.com