Groot koelvermogen, eenvoudig in het gebruik: Olietank uit gietaluminium van R+L Hydraulics

Werdohl, Duitsland, oktober 2019. R+L Hydraulics GmbH presenteert een uitgebreide serie aluminium olietanks. De hydraulische olietanks met nominale maten van NG 3,5 tot NG 130 hebben een effectief nuttig volume dat varieert van 3 tot 123 liter. De uit gietalumium vervaardigde olietanks zijn dankzij hun geringe gewicht eenvoudig te gebruiken en stapelbaar. Behalve hun grote koelvermogen vallen zij op door hun gunstige prijs-prestatieverhouding.

De tot nu toe grootste in serie vervaardigde tank uit gietaluminium op de markt is de hydrauliektank met de nominale maat NG 130 en een nuttig volume van 123 l. De door de ontwerper berekende dunwandige tankconstructie zorgt voor een koelvermogen van 2,1 kW bij een omgevingstemperatuur van 40 graden Celsius. Dit maakt een oliekoeler bij diverse toepassingen zelfs geheel overbodig. Dankzij het geringe gewicht van maar 25 kg is de grote aluminiumtank ook eenvoudig te hanteren. Alle tanks van de serie zijn stapelbaar en kunnen zo plaatsbesparend opgeborgen worden. De olietanks zijn voorzien van een oliepeilindicatie, en van vul- en beluchtingsfilters, en met of zonder gegoten poten en zwenkwielen verkrijgbaar. Naar wens, is ook de inbouw van keerschotten mogelijk. Behalve het standaardprogramma zijn door R+L Hydraulics speciale tanks uit aluminium en staal leverbaar, die afhankelijk van het inzetgebied van speciale coatings kunnen worden voorzien.

Behalve de hydraulische olietanks ontwikkelt, produceert en vermarkt R+L Hydraulics een breed assortiment fluid- en aandrijftechniekcomponenten, waaronder industriële koppelingen en hydraulische toebehoren, zoals meetkoppelingen, klauwenkoppelingen, koelpompen en pompdragers, dempingselementen, warmtewisselaars en koelers. De producten worden in de meest verschillende toepassingen in de machine-, scheeps- en voertuigbouw, de energie- en milieutechnologie, in de staalindustrie en offshore-technologie en in speciale toepassingen van de installatiebouw ingezet.Ondernemingsinformatie:
R+L Hydraulics GmbH, met het hoofdkantoor in Werdohl in het Sauerland, produceert en vermarkt een breed assortiment hydraulische toebehoren van het merk Raja, evenals koppelingen van het merk Lovejoy. Sinds juli 2016 behoort de specialist voor hydraulische systemen en aandrijvingen tot de beursgenoteerde Amerikaanse onderneming The Timken Company. Timken ontwikkelt, vervaardigt en vermarkt wentellagers, overbrengingen, tand- en drijfriemen en industriële kettingen. Behalve de merken R+L Hydraulics behoren tot Timkens producten- en dienstenportefeuille o.a. de merken Torsion Control Products, Lovejoy, Groeneveld, Cone Drive, ABC Bearings, EDT, Carlisle, PT Tech, Rollon en Diamond Chain.Distributeur Nederland:
Spruit Transmissies BV
Ivoorstraat 4
1800AB Alkmaar, Nederland
Tel.: +31 (0)72 5412000
Fax: +31 (0)72 5412054
E-Mail: info@spruit.nl
Internet: www.spruit.nl

Contact:
R+L Hydraulics GmbH
Friedrichstr. 6
58775 Werdohl, Duitsland
Tel.: +49 2392 509 0
Fax: +49 2392 509 509
E-Mail: info@rl-hydraulics.com
Internet: www.rl-hydraulics.com

Perscontact:
TPR International
Christiane Tupac-Yupanqui
Postfach 11 40
82133 Olching, Duitsland
Tel.: +49 8142 44 82 301
E-Mail: c.tupac@tradepressrelations.com
Internet: www.tradepressrelations.com