Nu in Duitsland geproduceerd: Quick Flex-elastomeerkoppelingen voor veeleisende toepassingen

Werdohl, Duitsland, januari 2021. R+L Hydraulics GmbH heeft de productportefeuille uitgebreid en vervaardigt nu in Duitsland koppelingen voor het merk Quick Flex van het moederbedrijf Lovejoy. De elastomeerkoppelingen zijn speciaal ontworpen voor zware toepassingen en vergen maar minimaal onderhoud. De Quick Flex-serie wordt in diverse modellen en afmetingen aangeboden. De koppelingen kunnen eenvoudig gemonteerd worden en behoeven geen smeermiddelen. Zij vormen een betrouwbare verbinding tussen motor en overbrenging, tussen overbrenging en het aangedreven systeem, tussen motor en pomp of andere varianten met asverbindingen. Quick Flex-koppelingen zijn uitstekend geschikt voor toepassingen met zware omstandigheden, zoals bijvoorbeeld in staal- en metaalfabrieken, in de levensmiddelen-, pulp- en papierindustrie, in de mijnbouw evenals in de olie- en gasindustrie.

Ontwerpers en installateurs kunnen kiezen uit een breed scala aan ontwerpen en afmetingen, die zelfs de zwaarste bedrijfsomstandigheden kunnen doorstaan. Voor toepassingen in de voedselverwerkende industrie zijn alle soorten koppelingen beschikbaar in roestvrijstalen versies. De afdekkingen uit één of twee delen zijn ontworpen voor hogere snelheden en koppels. Dankzij de precisiebewerking zijn de koppelingen voor toepassingen met hoge toerentallen geschikt. De constructie dempt torsietrillingen en stootbelastingen en verlengt daarmee de levensduur van de koppeling en de omringende componenten. Er is geen contact tussen de metalen oppervlakken; omdat de metalen naven niet slijten, vormt het elastomeerelement het enige reserveonderdeel. Het unieke ontwerp van de Quick Flex-koppeling maakt het mogelijk om uitval-, werk- en vervangingskosten te verminderen: het elastomeer kan radiaal worden vervangen zonder dat het aandrijvende en/of het aangedreven systeem behoeft te worden verplaatst of gedemonteerd.

Quick Flex-koppelingen zijn met openingdiameters van 10 mm tot 280 mm verkrijgbaar. Zij zijn ontworpen voor constante koppels van 43 Nm tot 188,8 kNm met pieken van 85 Nm tot 377,5 kNm. De koppelingen compenseren uitlijningsfouten tot 2 graden. Standaardkoppelingen en koppelingen met vulstukken zijn verkrijgbaar voor asafstanden van 25 mm tot 3000 mm. Er zijn verschillende elastomeervarianten verkrijgbaar voor verschillende koppels en temperatuurbereiken tot 177° C. Verschillende boringstypes worden gerealiseerd voor individuele klantbehoeften, inclusief metrische of inch-afwerkingsboringen, met spiebaan en stelschroeven (als speling- of perspassing), met conische klembus of in spiebaanuitvoering.

Behalve de Quick Flex-elastomeerkoppelingen ontwikkelt, produceert en vermarkt R+L Hydraulics een breed assortiment fluid- en aandrijftechniekcomponenten, waaronder industriële koppelingen en hydraulische toebehoren, zoals meetkoppelingen, klauwenkoppelingen, koelpompen en pompdragers, dempingselementen, warmtewisselaars en koelers. De producten worden in de meest verschillende toepassingen in de machine-, scheeps- en voertuigbouw, de energie- en milieutechnologie, in de staalindustrie en offshore-technologie en in speciale toepassingen van de installatiebouw ingezet.Link naar Lovejoy-productbrochure:
Engels: www.lovejoy-inc.com/wp-content/uploads/2019/02/QF-Brochure.pdf
Duits: www.lovejoy-inc.com/wp-content/uploads/2020/07/E10426-DE-2020.pdfOndernemingsinformatie:
R+L Hydraulics GmbH, met het hoofdkantoor in Werdohl in het Sauerland, produceert en vermarkt een breed assortiment hydraulische toebehoren van het merk Raja, evenals koppelingen van het merk Lovejoy. Sinds juli 2016 behoort de specialist voor hydraulische systemen en aandrijvingen tot de beursgenoteerde Amerikaanse onderneming The Timken Company. Timken ontwikkelt, vervaardigt en vermarkt wentellagers, overbrengingen, tand- en drijfriemen en industriële kettingen. Behalve de merken R+L Hydraulics behoren tot Timkens producten- en dienstenportefeuille o.a. de merken Lovejoy, Groeneveld, Rollon, Cone Drive, ABC Bearings, EDT, Carlisle, PT Tech en Torsion Control Products.Contact:
R+L Hydraulics GmbH
Friedrichstr. 6
58775 Werdohl, Duitsland
Tel.: +49 2392 509 0
Fax: +49 2392 509 509
E-Mail: info@rl-hydraulics.com
Internet: www.rl-hydraulics.com

Perscontact:
TPR International
Christiane Tupac-Yupanqui
Postfach 11 40
82133 Olching, Duitsland
Tel.: +49 8142 44 82 301
E-Mail: c.tupac@tradepressrelations.com
Internet: www.tradepressrelations.com